Παθών.

 

Περί παθών

Ο Φρόυντ λέει ότι η έκφραση του υψηλότερου πνευματικού επιτεύγματος από έναν άνθρωπο, είναι ο επιτυχής αγώνας ενάντια σ’ένα εσωτερικό πάθος για χάρη ενός σκοπού στον οποίο έχει αφιερωθεί.

Έ, λοιπόν, ναι. Είναι οι στιγμές που ψάχνεις τον δρόμο σου και νομίζεις ότι έχεις χαθεί . Αυτές τις στιγμές διάβασε αυτό. «Δεν έχεις χαθεί. Συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες! Περπατάς το δρόμο που διάλεξες.  Αν δεν σου ταιριάζει και το κατάλαβες τώρα , σε λίγο είναι η διασταύρωση ξεκινά ένα καινούργιο ταξίδι.»

Οι δρόμοι που διασχίζουμε είναι η έκφραση του προορισμού που επιλέξαμε . Ξαφνικά πολλές φορές καλούμαστε να διαλέξουμε οδό και επιλέγουμε λάθος δρόμο. Don’t worry! Στον προορισμό σου θα φτάσεις αν το θες πολύ …απλά ίσως από άλλη οδό.

Αξίζει πάντως να αφιερωθείς σε κάτι-ή μάλλον αξίζει να βρεις αυτό που θα σε κάνει να επικεντρωθείς στο στόχο σου αρκετά.

Και ναι. Τα πάθη σου πολέμησε τα . Όχι, όχι γιατί είμαι κατά των παθών και των παθιασμένων και υπέρ των μίζερων. Ίσα ίσα! Απλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να «παθιαστείς » αρκετά με το στόχο που θες να πετύχεις.Η επιτυχία δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένας ακόμη δρόμος, ο δρόμος που είναι κομμάτι από το ταξίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Advertisements

About the post

THOUGHTS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: